ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Φουλ οι μηχανές για νέα φωτοβολταϊκά επένδυσης 250 εκατ. ευρώ

Τα έργα στη Δυτική Μακεδονία θα δημιουργήσουν περίπου 100 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή, 80 μόνιμες θέσεις και 180 εποχιακές κατά τη λειτουργία των πάρκων

Σε νέους διαγωνισμούς προχωρά άμεσα η ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την κατασκευή τουλάχιστον 500 MW φωτοβολταϊκών έργων μέσα στους επόμενους 7-9 μήνες, έργα που βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία και αντιστοιχούν σε επενδύσεις της τάξης των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Μαύρος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Τα έργα αυτά θα δημιουργήσουν περίπου 100 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή, 80 μόνιμες θέσεις και 180 εποχιακές κατά τη λειτουργία των πάρκων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει ήδη δρομολογήσει την κατασκευή μεγάλων έργων σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη, ενώ το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αναμένεται να ξεπερνά τα 500 MW στο τέλος του 2022, με τον στόχο σε βάθος τριετίας να έχει ορίζεται στα 1,5 GW.

Η στρατηγική της εταιρείας
Στρατηγική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι να αναπτυχθεί σε όλη την γκάμα τεχνολογιών ΑΠΕ. Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Μαύρος ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει η εταιρεία για να αναπτύξει περαιτέρω την δραστηριότητά της σε συστήματα αποθήκευσης (διαθέτει άδειες συνολικής ισχύος 500 MW), πλωτά φωτοβολταϊκά και offshore αιολικά. Το συνολικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου σε ΑΠΕ περιλαμβάνει έργα ΑΠΕ υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος 7 GW. Ο κ. Μαύρος επεσήμανε ότι εντός του Ιουλίου αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για το φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 65 MW στην περιοχή των Αγίων Χριστοφόρων στην Πτολεμαΐδα.

Υπενθυμίζεται, όπως είπε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ ο Πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Στάσσης, σήμερα η ΔΕΗ Ανανεώσιμες διαθέτει το μεγαλύτερο υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών, που φτάνει τα 2 GW.

Επιπλέον τόνισε ότι αναμένει εντός του 2021 επιπλέον άδειες παραγωγής για ακόμη 600 MW φωτοβολταϊκών καθώς και για πλωτά φωτοβολταϊκά. Η αύξηση της παραγωγής από ΑΠΕ δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερα EBITDA, είπε ο κ. Στάσσης, αλλά για το 2021 ο στόχος είναι να επαναληφθούν τα EBITDA του 2020.